Продължаваме нашите обзори на почти изтеклата вече 2015 година. След месец януари наред е най-кратният месец в годината - февруари, но и той беше изпъстрен с интересни и емоционални спортни събития.

Безпорно може да започнем с едно от малкото изригвания на Димитър Бербатов по европейските терени. Българският нападател защитаващ екипа на Монако помогна на тима да спечели с 3:1 домакинството си на Арсенал в Шампионската лига на осминафиналната фаза на турнира. Това провокира перото на Томислав Русев да напише паметен коментар по повод възможностите на нападателя.

С помощта на Gong.bg Вие нашите читатели успяхте да проследите най-важните футболни трансфери в света и Европа

Сред значимите сделки бяха тези на Хуан Кудрадо в Челси, Андре Шюрле във Волфсбург, а Симеон Славчев отиде под наем в Болтън. Разбира се, че зимният трансферен прозорец не е като летният, но и той остави следа след себе си.

Сред българските клубове също имаше новини. ЦСКА продаде един от най-конвертируемите си футболисти Серджиу Буш в Англия.

Шефът на "червените" Александър Томов даде и обширно интервю пред медиите, говорейки за бъдещето на клуба.

Наставникът на тима Стойчо Младенов се огорчи от нападките по негов адрес.

Левски на Стойчо Стоев започна успешно годината, а "сините" футболисти си спретнаха и як пердах с Улисес по време на подготовката.  

Междувременно Димитър Димитров - Херо отговори на нападките на спортния директор на "сините" Георги Иванов - Гонзо по темата  с евентуалното му назначаване в тима. 

Полският нападател Лукаш Гикиевич подписа с Левски.

Gong.bg успя да снима и красивата съпруга на футболиста. Собственикът на Левски Тодор Батков заговори за раздяла с акциите си, което в даден момент се случи.

В Лудогорец нещата бяха спокойни и всичко вървеше по план относно подготовката на тима за пролетния дял от първенството, а вратарят на тима Владислав Стоянов беше избран за Футболист №1 на България.

Българският национален отбор по футбол направи равенство с Румъния при неофициалния дебют на националния селекционер Ивайло Петев.

Винаги интересният с мненията си член на Изпълкома на БФС Венци Стефанов предначерта съдбата на ЦСКА, който се беше запътил към "предизвестената си смърт".

Нова Броудкастинг Груп оповести пускането на два нови спортни канала, което даде повече опции на футболния фен да гледа качествен европейски футбол, а в последната седмица на месеца първенството в А група беше подновено.

В любопитните материали намериха място новини от рода на Новак Джокович ще е кум на сватбата на Гришо и Маша, но какво стана ясно по-късно през годината двамата се разделиха.

В Реал Мадрид част от играчите се разгневиха заради тържеството на звездата на тима Кристиано Роналдо, който отпразнува рождения си ден доста пищно независимо от тежкото поражение на "белия балет" с 0:4 от Атлетико в мадридско дерби.

Не бива да забравяме и останалите спортове. Публиката на Левски събра пари за закъсалия по това време баскетболен тим с уникално шоу в "Арена Армеец".

Стана ясен жребият за Евроволей 2015, което се проведе на територията на България и Италия, а "трикольорите" научиха съперниците си в групата, а след това ни донесе доста радостни моменти по време на самите мачове.

Грациите ни в гимнастиката ни зарадваха с чудесно представяне на Гран При на Москва и се прибраха със златните отличия в многобоя

В бокса предложиха 100 милиона долара за мач между братята Владимир и Виталий Кличко, но те отказаха предложението.

Но спортът не е само радост, има и неприятни моменти, които са част от събитията. На световното първенство по ски Ондрей Банк направи ужасяващо падане, което ще се помни дълго, а в Кайро по време на футболен мач загинаха невинни запалянковци.

В следващите ни обзори ще продължите да научавате всичко най-интересно от случилото се по стадионите и залите в света и България.