В последните дни около стадион „Георги Аспарухов“ се завъртяха всевъзможни слухове, които са нездравословни. Левски е закъсал с парите, защото един от спонсорите не иска да става акционер, както отдавна бе анонсирано. „Сините“ продължават със Стойчо Стоев и Георги Иванов, но...и това вече се смята за предпоследно решение. Клубната управа заседава дълго, но отказа да говори, което е прецедент. Всичко трябваше да бъде прозрачно и чрез медиите да стига до запалянковците... Междувременно трима футболисти не подписват нови договори, въпреки че са желани от клуба и имат конкретни предложения при това подобрени. Очевидно е, че в Левски има някакво вътрешно напрежение, което се усеща от далеч.

Сезонът свършва, а не е ясно ще има ли кадрови рокади, което е абсурдно с оглед на факта, че се намираме в средата на месец май. Левски се завръща в Европа, което означава, че подготовката ще е кратка, а първите официални срещи са много скоро.

С оглед на всичко това намирисва на паника. Шефовете не знаят кой път да хванат, вероятно имат колебания. Ако нямат такива - да излязат и да кажат. Да го направи Иво Тонев, защото е ясно, че той е основната фигура в клуба.

Най-стресиращата спекулация, е че Левски взима кредити, които ще трябва да връща. Ако е вярно, това вече е грандиозен проблем. Би било чудесно и този висящ въпрос да се уточни. Не за друго, а за спокойствието на феновете, които още помнят, че Левски беше пред фалит. Не може да се отрече, че новата управа спомогна това да бъде избегнато, но процесите все още са динамични, а „сините“ продължават да връщат пари.

И докато плащат стари задължения, е някак нелогично в мач срещу Монтана на скамейката да седят четирима чужденци – Адениджи, Менголо, Бурабия и Де Ноойер!

Иво Тонев и останалите му партньори от ръководството вече започват да усещат, че стабилизирането на Левски е тежък процес. Едната страна е финансовата, а другата се вижда на терена. Спортно-техническото ръководство изпълни задачата да влезе в Европа. Тя не беше и чак толкова трудна. Оценката за това трябва да е положителна, но оценката на публиката каква е? Стадионът пустее, което навява на известни разсъждения. Друг въпрос, е че феновете в България ходят на стадиона само, ако мачът е важен и има решителен характер. Любовта към отбора се проявява на маса или най-вече в интернет.

Следващите дни в Левски трябва да поемат въздух и да кажат какво, как и защо ще правят? Новият сезон е прекалено близо. Ако има финансови проблеми – да ги признаят. Честността не е порок. Оценката за работата на спортния щаб трябва да е справедлива. Изключено е да има влияние от лично естество. Тонев, Ангелов и Иванов трябва да знаят, че с получаването на акциите вече носят и отговорност. Тодор Батков беше прекрасно алиби, което вече започва да губи давност. Спортните хора пък винаги се оправдаваха и сравняваха бюджети.

Ако слуховете и спекулациите са плод на интриги – чудесно. Левски вече е стабилен, остава да стане и по-силен, което също не е лесна работа.