Димо Момиров вече не е шеф на съдиите, но продължава да говори. И в оправданията си непрекъснато се оплита. В днешното си интервю пред вестник „Тема спорт“ той подхваща няколко интрижки.

Интрига 1: „Голът на Левски срещу Черно море е от абсолютна засада.“ Интересно как прецени ситуацията бившият съдийски шеф, след като от многобройните повторения на телевизията с права да излъчва мача и единствено разпространяваща картината, се вижда следното: В един момент топката е центрирана и вече е прелетяла половината си път към наказателното поле. Това показват камерите, защото не улавят цялата атака. В този момент, да, Живко Миланов е зад последния в защитата, само че нищо не доказва, че е бил в същата ситуация при подаването.

Интрига 2: „Обади ми се сериозен човек от Черноморец. Лицето Кольо Янкулов, който е някакъв администратор в Локо София, като се теглил жребия за купата, изкоментирал, че Димо Момиров ще им сложи подходящия съдия на Черно море.“ И още от Момиров: „Гонзо, не знам дали го чухте добре, но каза, че за мача във Варна имали информация от Локо София, че съдията ще ги пореже.“

Попитахме Кольо Янкулов коментирал ли е в този смисъл мачовете на Черноморец и Левски срещу Черно море на жребия за купата, а той отвърна: „Не се занимавам с други отбори. Аз се занимавам и ме интересува само Локомотив София. Тези твърдения са абсолютно несъстоятелни.“

И още, вече от мен: Георги Иванов не назова Локомотив София, а заяви, че има информация „от друг софийски клуб”, нека да бъдем точни. Може да е Локо София, но може и да не е. Нека Момиров не преиначава думите на Гонзо.

И какво друго се оказва? Че Димо Момиров притежава невероятната дарба да подслушва разговори от 500 километра разстояние – от Варна до София, и да решава кой гол е от засада и кой не, без да има никакъв доказателствен видеоматериал.

Е, и ако това не е тенденциозност, здраве му кажете!

Има и още. Момиров твърди, че е дал напътствия на Станислав Ставров да вади картони от първата минута. Защо тогава не беше дал същите напътствия и на Николай Йорданов за мача Левски – Литекс, в който спокойно можеше да показва картони още от първата минута също при нарисувани ситуации. Но тогава, според Момиров, Йорданов спасил мача. Не се ли усеща как си противоречи?