Димо Момиров вече не е шеф на съдиите, но продължава да говори. И в оправданията си непрекъснато се оплита. В днешното си интервю пред вестник „Тема спорт“ той подхваща няколко интрижки.

Интрига 1: „Голът на Левски срещу Черно море е от абсолютна засада.“ Интересно как прецени ситуацията бившият съдийски шеф, след като от многобройните повторения на телевизията с права да излъчва мача и единствено разпространяваща картината, се вижда следното: В един момент топката е центрирана и вече е прелетяла половината си път към наказателното поле. Това показват камерите, защото не улавят цялата атака. В този момент, да, Живко Миланов е зад последния в защитата, само че нищо не доказва, че е бил в същата ситуация при подаването.

Интрига 2: „Обади ми се сериозен човек от Черноморец. Лицето Кольо Янкулов, който е някакъв администратор в Локо София, като се теглил жребия за купата, изкоментирал, че Димо Момиров ще им сложи подходящия съдия на Черно море.“ И още от Момиров: „Гонзо, не знам дали го чухте добре, но каза, че за мача във Варна имали информация от Локо София, че съдията ще ги пореже.“

Попитахме Кольо Янкулов коментирал ли е в този смисъл мачовете на Черноморец и Левски срещу Черно море на жребия за купата, а той отвърна: „Не се занимавам с други отбори. Аз се занимавам и ме интересува само Локомотив София. Тези твърдения са абсолютно несъстоятелни.“

И още, вече от мен: Георги Иванов не назова Локомотив София, а заяви, че има информация „от друг софийски клуб”, нека да бъдем точни. Може да е Локо София, но може и да не е. Нека Момиров не преиначава думите на Гонзо.

И какво друго се оказва? Че Димо Момиров притежава невероятната дарба да подслушва разговори от 500 километра разстояние – от Варна до София, и да решава кой гол е от засада и кой не, без да има никакъв доказателствен видеоматериал.

Е, и ако това не е тенденциозност, здраве му кажете!

Има и още. Момиров твърди, че е дал напътствия на Станислав Ставров да вади картони от първата минута. Защо тогава не беше дал същите напътствия и на Николай Йорданов за мача Левски – Литекс, в който спокойно можеше да показва картони още от първата минута също при нарисувани ситуации. Но тогава, според Момиров, Йорданов спасил мача. Не се ли усеща как си противоречи?
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.