Редовният сезон приключи, идния уикенд започват плейофите. „А“ група се раздели на две седмици и оттук-насетне започва борбата в две отделни зони на класирането. Тази система се въвежда за пръв път през тази спортно-състезателна година и вече лъсват, както предимствата, така и недостатъците и.

В първата седмица ще бъде интересно, безспорно. Лудогорец и Литекс са се захапали в борбата за титлата, има известна възможност и ЦСКА да се включи в нея. По-вероятно е обаче „червените“ да продължат въртележката за следващите две места в класирането, едно от които сигурно, а другото евентуално ще дават излаз към Европа. Ботев и Левски са останалите два сериозни кандидата. Локо Пд и Черно море не са особено назад в точките, но представянето им в първите три пролетни кръга по-скоро навежда на мисълта, че тези два тима ще са по-скоро в ролята на арбитри за останалите пет, отколкото преки претенденти.

За първата седмица – добре, но за втората...Там нещата са до голяма степен безсмислени. Седем отбора се очертава да играят за здраве до края на шампионата. За триото Нефтохимик-Пирин ГД-Любимец това бе ясно отдавна. Те са на практика изпаднали, а над някои от мачовете им ще продължи да тегне съмнението за измерението на резултатите.

Берое е сигурен водач на втората седмица и плува в спокойни води. Преди подновяването на първенството през 2014 година имаше надежда, че Черноморец ще образува с Локо Сф и Славия друго трио, което да се бори за избягването на последната, четвърта квота за „Б“ група. Но бургаските „акули“, вместо да съкратят или поне запазят изоставането си, съответно с четири и шест пункта от „червено-черните“ и „белите“, по изключително наивен начин допуснаха разликата да нарасне двойно. Деветте точки изоставане на Херо и компания спрямо двата столични тима вече изглеждат доста за наваксване.

Твърде малко интрига за втората половина от класирането и твърде много предпоставки за нерегламентирано поведение на част от тимовете.