Те пак са един срещу друг. Отново пътят на Литекс и Левски се преплита, сега в сблъсък за Купата на България. От известно време този мач се играе с някаква прекалена страст.

Върхът беше в последния двубой, който се игра на градския стадион в Ловеч. Българи, бразилци, холандци, французи, всякакви балканци... всички бяха заразени от някаква лудост. Удари от джудото, кикбокса и други подобни спортове влязоха в употреба и прецакаха футбола в чистия му вид. Отвори се бая работа за всички комисии в БФС.

Българските водещи рефери със сигурност черпят от няколко дни, защото битката между „оранжеви” и „сини” е поверена на датчани. Добри, лоши... чужди са и няма да бъдат подложени на убийствен натиск преди, по време, че и след мача в Ловеч.

Интересно, какво ли им говорят на играчите преди тези двубои, че на игрището са като избягали от някоя лудница?

Колкото и странно да звучи с оглед на традициите и историята, Литекс излиза в мача с малко по-добра изходна позиция. Любо Пенев би трябвало да е много по-спокоен. Това не е всичко, въпреки че не е фаворит, Левски няма право на грешка и напрежението е в „сините” редици.

И да паднат, ловчанлии си имат първенството, в което водят с много, точно пред Левски. За софиянци този мач означава страшно много и може да ги върне в правия път или да ги завее още по-силно вятърът.

Всичко това е повече от особено, защото в последните две години Левски безусловно е отборът от България, който се представя най-силно в Европа, а Литекс отпада рано и понякога даже се прочува.

В сряда ще се прелисти още една страница от любопитното съперничество между двата клуба, които все се хващат за гушите и правят войни в мирно време. Дано този път футболът да надделее, иначе по трибуните ще бъде интересно и прилично запълнено, просто защото в този мач има някаква различна страст. Той винаги се играе на кило кръв и метър кожа... Хората пък явно обичат зрелища от всякакъв характер.