Забелязали ли сте, че напоследък футболните мачове стават все по-привлекателни за феновете в поли, още повече когато става въпрос за Левски – ЦСКА. Изобщо не става дума за шотландци, а за жените.

Е, едва ли някой от силния пол има нещо против една фуста и малко парфюм да разнообразяват пейзажа, стига само “фръцлата” седнала на мръсната седалка и забравила да вземе нещо за почистване не забие токчето си в късметлийските му маратонки.

Футболът отдавна не е само мъжка игра, в която всички женени търсят уединение и своето място под слънцето без чехълът на любимата му да затъмнява това тяло, което обикновено е с увиснало шкембе от тежестта на няколко бири и две-три шепи семки от продавачките пред входа на стадиона. Отдавна жените са окупирали и това занимание на силната половина от човечеството и според някои – не са им оставили място да дишат.

Огледайте се на предстоящото дерби и ще забележите невероятни екземпляри на токчета, които демонстрират завидни познания в теорията на футбола. Понякога големите деколтета контрастират на цветните шалчета увити върху дебелите вратове на плюещи и псуващи мъжаги, но едва ли има мъж, който е против.

А когато вниманието на фенката е насочено повече към телефона или олющения маникюр не винаги означава, че не е в час, просто дамата е пропуснала факта, че Димитър Бербатов е национал и няма да се появи в този мач. Когато обаче на терена се появят добре сложените тела на 22-та “избрани”, всичко това минава на заден план.

Е, голяма част от фустите може и да не знаят какво е засада, но не им се сърдете. Те поне си признават. Пък и дори и да знаят, по-добре е понякога позапотеният и пресипнал привърженик, който люпи семки от нерви да обясни за какво точно става въпрос.

Има и още един плюс стадионите да се пълнят с фенове в поли. Забелязвали ли сте какви опашки се точат пред дамските тоалетни в дискотеки и изобщо в заведенията. От мен да знаете, че това много рядко може да се случи на стадиона. Това може би е единственото обществено място на света, на което на полувремето мъжката тоалетна винаги е заредена с препълнени мехури, които многочислено наброяват тази пред вратата с нарисувано момиченце.

Изобщо пикаещото момченце в гърненце (картинката от комунистическите нужници) може би не винаги се оказва толкова важно за нашите ширини. Все пак има стадиони, на които бирата и преработените от човешкия организъм течности излизат директно върху близката ограда, дръвчета и трънаци. За щастие на “Васил Левски”, при малко повече късмет можете да уцелите и течаща вода на чешмите и руло за... еднократна употреба.

По-наблюдателните дори знаят, че на входовете на стадиона дори вече има жени-полицаи, които да преджобват само нежната половина от феновете. Не искам дори и да си помислям какво им минава през ума в този момент на привържениците, които винаги носят със себе си пакет.

Все по-често във фен-шоповете започнаха да се появяват доста съблазнителни екипи, изработени специално за нежната половина. Дори се сещам за едни прашки, които могат да развинтят въображението и на момчето с очилата от първия ред, което още членува в училищния хор.

Така че, мили ми запалянко, не се цупи на момичето, което е седнало до теб, а бъди кавалер. Всъщност, жената е жена, за да й обръщат внимание. Да, вярно е, че по-нежната половина от света все по-активно се намести в чисто мъжките занимания, нищо че понякога махленските прояви ни идват в повече. Ако обаче това ви допада – вземете си билет за балет.

И най-важното! Не й обръщайте гръб накрая, особено ако съдията е дал дузпа за съперника – на който не му върви в играта, му върви в любовта. Огледайте се, може пък вашата бъдеща половинка точно в този момент да крещи по адрес на ония със свирката в уста.

За малко да забравя. Ето на това му се вика истински отдадена на футбола фенка, но не разчитайте да се появи и на Левски – ЦСКА.