След цяла година мачове, двете най-ценни отличия в българския футбол - шампионската титла и Купата на страната, ще намерят своя притежател в рамките само на една седмица - настоящата. Очевидно е, че в идващите дни ще станем свидетели на два финала, които ще сложат точка на сезона, поне що се отнася до притежателите на трофеите.

В утрешния финал за Купата, Левски изглежда фаворит. Сините напоследък стабилизираха играта си и макар и трудно, но печелят мачовете си. С цялото ни уважение към отбора на Берое, малко вероятно е старозагорци да спрат победната серия на Левски. Но, разбира се, в такъв финал всичко е възможно.

Що се отнася до решителния мач за титлата, Лудогорец е едни гърди напред. Най-малкото заради двете точки преднина, които дават на разградчани комфорта да не търсят на всяка цена победата. А и те имат опита от миналата година, когато спечелиха трофея точно в такъв директен мач. Но пък Левски ще се опита да използва максимално предимствата на своя стадион и многобройната си публика.

В крайна сметка, остава ни да се надяваме и в двата финала всички са на ниво - играчи, съдии и публика, за да може след постните манджи през сезона, поне краят му да бъде истински вкусен десерт за любителите на футбола.