Баналният извод от неделната вечер е ясен – ЦСКА е жив!

През цялото време обаче, мен ме напушваше смях. Надсмивах се над мнозина футбони фактори у нас, така както в същото време ЦСКА се смееше с гърлен футболен глас на терена.
Смях за основният ни /заедно с Левски/ конкурент за бъдещ шампион. Аре стига бе! Мъри се скъса да приказва, как Суперкупата е в кърпа вързана. Ама май е бил с вързана кърпа на очите, докато е разузнавал „червените”. И накрая избяга от пресконференцията. Бързал за Ловеч. А как сладко говореше години наред...

Бая ме напушваше смях, като видях как цялата ловешка делегация се бе нагласила и натопорчила за купа. Няма лошо. Барабар с тях и отряда за морална подкрепа на Мъри в лицето на Наско, съпругата му, и част от техния приятелски кръг.

Голям смях и за букмейкърите. Литек фаворит срещу ЦСКА? Майко мила... Сега обаче трескаво са свикани на планьорка спец-екипите за да преправят прогнозите и залозите за титлата. Че бяха изтласкали шампионите на пета-шеста позиция.

Смях и за Тодор Батков, който и вчера, представете си,след мач на резервите на Левски пак намери повод и време да се заяжда с ЦСКА. А така и нито за миг не се замисли, защо в неделя вечерта на националния стадион неговия подопечен тим просто липсваше. Той не бе сред шампиона и носителя на купата. Г-н Батков, айде малко поне да дигнем ЦСКА и да ги докараме до десето място – става ли? Чак пък да се борят да не изпаднат...

Ето така ЦСКА и Пенев направиха всички специалисти за посмешище. Попитахме веднага след мача в ефир Стратега, какво би казал на критиците, отписали отбора в навечерието на новото първенство. „Кои?” – попита той. „Критиците, критиците...” – повторихме въпроса. „Ами, не ги познавам” – отвърна треньора на ЦСКА.

Ами как да ги познава? Тях просто ги нямаше на стадиона тази вечер. Бяха се изнизали. А други просто нямаха работа там. Защото нито са били наскоро шампиони, нито пък са виждали някаква купа отблизо през тази година.