Изминали са само шест кръга от футболното първенство,но те изглеждат напълно достатъчни, за да се направи приблизителна прогноза за крайното класиране. Готов съм да се обзаложа,че четворката за Европа следващия сезон ще бъде ЦСКА, Левски, Литекс и Лудогорец. Разбира се, не задължително в този ред. Изглежда, само огромен катаклизъм в някой от тези отбори може да ги извади от евротурнирите.

ЦСКА до момента е безгрешен и макар трудните мачове за „армейците“ да предстоят, няма как футболистите на Радуканов да се свлекат извън четворката. Левски и Литекс доказаха с мача помежду си,че колкото и да са в криза,си остават основни фактори в българското първенство. Лудогорец пък е доказателство,че у нас финансовият комфорт е от огромно значение и трудно някой ще бутне разградчани от челото на класирането.

В момента почти сензационно в тройката е херовият Черноморец, а и Черно море също е близо до зона Европа. Добрият старт на морските отбори обаче е повече плод на добра треньорска работа и малко шанс,те трудно ще издържат целия сезон на висока скорост. Локомотив Пловдив отново не впечатлява,въпреки сериозната селекция, шансовете на Славия и Локомотив София за евровиза също клонят към нула.

Така че,колкото и да е рано за финални прогнози, в българския футбол обикновено важи поговорката, че денят си личи от заранта.