През декември месец не се знаеше дали Берое ще продължи своето съществуване в А група, а сега само три месеца по-късно отборът, воден от Илиан Илиев, спокойно може да помечтае да играе в Лига Европа през следващия сезон.

Берое за пореден път показа, че под Аязмото може да победи всеки свой съперник. През този сезон стори това с тимовете с най-големи претенции – Литекс, Локомотив София и ЦСКА. Сега след всички сензации, които се случиха на четвъртфиналите на турнира за Купата на България, Берое е изправен пред невероятен шанс да спечели трофея и да играе в Лига Европа. Към момента това изглежда е задължително с оглед факта, че заралии останаха единственият отбор от А група в борбата за купата.

Със сигурност напрежението след жребия ще бъде върху футболистите на Берое и Илиан Илиев, но никой в Стара Загора дори не си е мечтал за подобно развитие на четвъртфиналите. Берое вече е в ролята на фаворит, което е доста необичайно за тима, който само преди един сезон се подвизаваше в Източна Б група.

Илиан Илиев обаче направи истински отбор, съставен от играчи, които се раздават до последната минута на терена. Футболистите на Берое определено не са звездите, които играят на „Герена” и на „Българска Армия”, но и Левски и ЦСКА преклониха глава пред заралии и това не е никак случайно. Илиан Илиев изгради един много силен колектив, а самият той показа много добре, че си разбира от занаята и в момента е желан за треньор от голяма част от феновете на Левски и Черно море.

Преди година старши треньорът на Берое не се самозалъгваше, а работеше усилено и спокойно, тъй като знаеше, че разликата между заралии и другите отбори в Източна Б група е голяма. Тази година наистина изглежда е дала възможност Илиев да изгради облика на игра на своите момчета, точно както той иска.

Сега Берое е на две големи крачки от това да заиграе в Лига Европа. Разбира се, ако това стане факт в отбора трябва да се променят доста неща, за да изглежда Берое задоволително в евротурнирите.

Със сигурност обаче след този невероятен сезон е време Берое да намери своя нов голям собственик, който да налее достатъчно пари в клуба и ситуацията да се успокои. Защото Стара Загора заслужава един голям отбор, а това няма как да стане без финансова подкрепа. Защото феновете от града под Аязмото заслужават един модерен стадион, който да изпълват, а това няма как да стане без пари.

Берое се качи на магистралата за Лига Европа и сега остава Илиан Илиев и неговите момчета да минат границата, вече всичко зависи само от тях.