Гръцкият национал и баскетболист на Милуоки Бъкс Янис Антетокунбо заяви, че иска след края на професионалната си кариера да избяга от фокуса на публичното внимание. 27-годишният Антетокунбо, двукратен носител на наградата за най-полезен играч в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, коментира плановете си за бъдещето в интервю пред американското радио SiriusXM.

„Когато се откажа от баскетбола, искам да изчезна. Искам да отида някъде, където никой няма да ме познава. Преди две години бях в Швеция и там никой не ме познаваше. Ядох на различни мета, разхождах се по уличите и никой не ме притесняваше, което беше страхотно. Когато си тръгвах, всички се питаха дали това съм бил аз“, разкри гръцкият национал.

„Искам да съм като Тим Дънкан. Къде е той“, попита Янис Антетокунбо по повод легендарния бивш баскетболист на Сан Антонио Спърс.

Той смята, че дори след края на активната си кариера звездите от НБА все още ежедневно получават много внимание от обществеността. „Виждате Майкъл Джордан или Меджик Джонсън, както и при останалите велики играчи, хората все още ги познават и ги следват. Не мисля, че мога да направя това. Забравете за мен. Сега искам да играя баскетбол, но когато приключа, искам да забравите за мен и да бъда оставен на спокойствие“, каза още баскетболистът.