Дабъл-дабъл на ЛеБрон Джеймс, както и на Джош Харт, не помогнаха на Лейкърс да се спаси от поражение у дома срещу Сан Антонио Спърс със 142:143 след продължение в дербито на деня. Джеймс вкара 32 точки и подаде 14 асистенции, докато Джош Харт завърши с 20 точки и 10 борби.

Това е трето поредно поражение за Езерняците, които все още нямат победа въпреки мощната селекция през лятото. Пат Милс вкара 6.8 секунди преди края, а тимът успя да се измъкне от изоставане от 6 точки в последната минута и 20 секунди на продължението.

Иначе ЛеБрон осигури продължението ан Лейкърс с точна стрелба от тройката 2.4 секунди преди края на редовното време. Но пък пропусна два наказателни удара 12.8 секунди преди сирената.

За Спърс ЛаМаркъс Олдридж вкара 37 точки и взе 10 борби, ДиМар ДиРоузън добави 32 точки и 14 асистенции. Сан Антонио е с две победи и едно поражение, което се получи при предишното гостуване в Портланд.

Голдън Стейт постигна трета победа в четири мача, след като разби със 123:103 Финикс Сънс. Стеф Къри вкара общо 29 точки, като 15 от тях бяха реализирани в третия период, а освен това добави в личната си статистика 8 асистенции.

Ветеранът Кевин Дюрант вкара 22 точки, а Дреймънд Грийн вкара само 5, но пък подаде 8 от всичките отборни 35 асистенции. 

Старши треньорът на шампионите Стив Кър не беше особено щастлив от липсата на ритъм в играта на тима, но все пак прие със задоволство победата. Това е и 16-а поредна победа за Уориърс срещу Портланд, което е най-дългата серия в историята на Голдън Стейт.

Вашингтон Уизърдс изненадващо нанесе първо поражение за сезона на стабилния Портланд и го победи със 125:124 след продължение като гост. За столичани това е първа победа от началото на първенството, а Маркийф Морис вкара 28 точки, в това число 6 точки. Брадли Бийл добави 25 точки за победителите, а Ото Потър Джуниър се намеси решително с блок на опита на Деймиан Лилард да вкара със сирената и да обърне хода на мача.

За Лилард иначе мачът беше добър, тъй като реализира 29 точки, добави по 8 борби и асистенции, но тимът не избегна поражението. Морис вкара от игра с поднасяне и след това добави един наказателен удар, за да изведе своите напред 120:117, след това Лилард намали, но тройка Морис 38.5 секунди осигури напрактика успеха.

Торонто излезе начело в цялата Лига с баланс 4 победи от 4 мача, след като на свой терен нямаше проблеми с Шарлът Хорнетс със 127:106. Кауи Луеонард наниза 22 точки, Кайл Лоури добави 16 точки и рекордните за себе си през сезона 14 асистенции. Раптърс доминираха през цялото време и в нито един момент от мача не допуснаха обрат.

Йонас Валанчюнас завърши със 17 точки, Дани Грийн е с 16, а Серж Ибака добави 15. Торонто пък регистрира 9 победа от 11 мача срещу този противник. Леонард изигра втори пореден мач през сезона и се надява, че контузиите в мускулите на краката от миналия сезон са в миналото.

Орландо и Бостън се изравниха с по 2 победи и 2 поражения, след като Меджик победиха с 93:90 при гостуването си в столицата на щата Масачузетц. Никола Вучевич вкара 24 точки и взе 12 борби под кошовете за гостите от Флорида, а успехът дойде с две неуспешни стрелби на Бостън от тройката в последните секунди. Изоставайки с 90:91 14.2 секунди преди края, Бостън направиха фаул на Иван Фурние, който беше точен и при двата опита. Кайри Ървинг стреля от десния ъгъл, но пропусна, след което Ал Харфорд взе борбата. Гордън Хейуърд също опита да вкара със сирената, но неуспешно.