Една от големите баскетболни звезди на съвремнието - Шакил О`Нийл даде най-откровеното си интервю за предаването Fair Game.

В него Шак обсъди всякакви теми от живота си и за първи път разкри интересни и забавни мигове от кариерата си.

За едно нещо той сподели, че все още е много ядосан, че един-единствен журналист е развалил възможността той да бъде избран за MVP с абсолютно единодушие.

"Мразя го. Развали историята," заяви той по темата.

Американецът призна, че съжалява, че не е имал последна година за сбогуване с НБА, каквато е имал например Дуейн Уейд. Въпреки любовта на Бостън към него, той смята, че е ограбил хората там и съотборниците си в Селтикс, защото не е бил достатъчно полезен в края на кариерата си в преследването на титлата.

"Чувствах, че ги ограбвам. Не исках да губя времето им. Но исках едно прощално турне," сподели Шак.

"Гледайки Дуейн или Дирк, си мислех това."

О`Нийл изпълни само една от двете години от договора си с Бостън.

Какви са били отношенията в Лейкърс, имали ли са там таен код да ограничат притежанието на топката за Коби Брайънт? И разбира се, големият въпрос - ходил ли е Шак гол на тренировка?

"Химията на терена има значение, тази извън терена - не. Всеки има семейство, други задачи, прави каквото трябва, но в 7 часа вечерта, всички трябва да сме готови."

"Ти била ли си там?! Щом съм бил с обувки, това не се брои. Дали съм бил на тренировка с "леко облекло" - може би. Чисто гол - никога." Относно Коби, Шак се измъкна с майтапи от въпроса. Той обаче разкри, че и двамата са се ползвали със специални привилегии в Лейкърс, както и че никога не е "надничал в паничката" на Брайънт.

В шоуто стана ясно, че Шак е подарявал различни неща на съотборници, като например кола и нови дрехи на Марк Мадсън.

"Ние ходим с костюми за по 1000 долара, а той с някакви семпли дрешки, същото бе и за автомобилите, не можеше ние да сме с Лексъси и т.н., а той с пикап. Трябваше да се погрижа за него."