В неделя почина баскетболната легенда Коби Байънт. Той загина след инцидент с личния си хеликоптер, който се разби в Калифорния. Сред загиналите е една от дъщерите му – Джиана. Общо девет души са загубили живота си при трагичния инцидент с хеликоптера. Те са пътували за баскетболен мач, когато хеликоптерът се запалил и започнал да губи височина и впоследствие се разбил. 

GettyImages/Gulliver
8 снимки

Според данните за проследяване на полети показват, че хеликоптерът на Коби Брайънт се е сблъскал с метеорологичните проблеми над зоологическата градина на града. Той е обиколил този район поне 6 пъти на много малка надморска височина - около 875 фута като може би пилотът е чакал мъглата да се изчисти.

Той се свързал с контролната кула на летище Бърбанк и там са били наясно, че машината обикаля около 15 минути. В крайна сметка хеликоптерът се е насочил на север по магистралата 118, преди да завие на запад, и започне да лети над магистралата 101 около Уудланд Хилс, Калифорния.

По-късно те се натъкват на още по-сериозна и тежка мъгла и хеликоптерът завива на юг. Това е било критично решение, защото са се насочили към планински район. Пилотът внезапно и бързо се изкачил от около 1200 фута до 2000 фута. Малко след това се случва и трагедията при която хеликоптерът катастрофира в хълм и се запалва.