Звездата на българския баскетбол Александър Везенков коментира избора на Бруклин в драфта. Тимът от НБА избра българина, но той и този сезон остана да защитава цветовете на Барселона.

"Почувствах се много хубаво, бях в Америка с Георги Давидов, не мога да кажа, че очаквахме нещо по-високо, но като останаха 4-5 номера, му казах, че ще пробваме по-трудния начин, тъй като загубих малко вяра, но под №57 Бруклин ме избраха, дано ми дадат шанс, за да покажа дали мога или не мога. В момента се интересувам само от Барселона. Те питат за мен, искат една година да остана в Европа, след това ще видим, най-важно е да съм здрав, искам да имам един силен сезон в Барселона, НБА може да почака. Всеки който пипне оранжевата топка целта му е на НБА. Надявам се един ден да играя и аз там", коментира Везенков.

"Работя много във фитнеса, физическата подготовка, искам да се подобрявам, аз съм още на 22, искам да се развивам, работя всеки ден върху абсолютно всичко. Трябва ми още сила, бързина, баскетболни качества, но работя. Гледам Диамантидис, Миротич, Новицки, опитвам се да научавам много неща от тях. Има много добри играчи в Европа и НБА, ако видя ново движение се опитвам да го изтренирам, всичко става с репетиция", добави той.

"Хюстън Рокетс направиха много добра селекция, Голдън Стейт остава със същия отбор, което е хубаво, защото аз съм им фен. Кливланд имат проблеми с химията, с разпределянето на ролите, Бостън се подсилиха много, ще стане интересен сезон", коментира Везенков кои тимове ще се борят за шампионската титла в НБА.

"Западната конференция стана много силна, на Изток два-три тима ще се борят за едно място на финала, ще се получат много интересни мачове, ще е много интересно", добави Везенков.