Една от големите суперзвезди на НБА Кевин Дюрант обяви, че напуска Оклахома Сити Тъндър и ще подпише договор с Голдън Стейт Уориърс.

Новината бе поредната през това лято, което разтърси Лигата, а Дюрант обясни решението си лично, с изявление на сайта theplayerstribune.com.

"Това определено бяха най-тежките няколко седмици в живота ми на професионалист до момента. Осъзнавам, че се озовах на кръстопът в развитието си като играч и като човек, а с това се наложиха и тези изключително трудни решения. Това, което не осъзнавах бе огромната палитра от емоции, които ще почувствам по време на процеса," пише в изявлението на Дюрант.

Ето и останалата част:

"Основната цел, която си поставих, докато мислех върху решението си бе то да е базирано на възможността да се развивам като играч - това винаги ме е насочвало в правилна посока. Но вече съм и в етап от живота ми, където еднакво важно е и да намеря как да се развивам като човек: да напусна зоната си на комфорт, да премина в нов град, в ново общество, което предлага възможност да допринеса и аз за него, докато се развивам. По тези причини, реших, че отивам в Голдън Стейт Уориърс."

"Аз съм от Вашингтон, но Оклахома ме създаде. Научи ме толкова много, за семейните ценности и за това как да стана мъж. Няма думи, които да опишат какво този клуб и общност значат за мен, и какво ще продължат да означават в живота и сърцето ми завинаги. Спомените и приятелствата са нещо, което е много повече от играта. Тези безценни връзки и взаимоотношения направиха избора ми толкова труден."

"Наистина ме боли, защото знам, че разочаровам много хора с този свой избор, но вярвам, че правя това, което е редно в настоящия етап от живота и от кариерата ми."

"Оклахома Сити ще ми липсва, както и ролята, която имах в този невероятен отбор. Винаги ще ценя приятелствата, които имам с тази организация - приятели, съотборници, с които воювахме заедно на терена девет години, както и с феновете и хората тук. Те винаги са ме подкрепяли безусловно и не мога да бъда по-благодарен за тяхното отношение към мен и семейството ми."