В зала "Стейпълс център" протече церемонията по прощаването с легандарния баскетболист на ЛА Лейкърс Коби Брайънт и дъщеря му Джиана, които загубиха трагично живота си в катастрофа с вертолет в околностите на Лос Анжелис.

Вдовицата на Коби показа специален татус

Хиляди се стичат към залата, за да отдадат почит на баскетболиста. Днешната церемония се проведе на две нива, като хилядите обикновени фенове изпратиха Коби пред паметник до "Стейпълс център", а по-близките му и много ВИП гости го направиха на церемония в залата.

Първи на сцената излезе генералният мениджърт на ЛА Лакерс Роб Пелинка, който беше и един от най-близките приятели на Коби. Пелинка разказа за много аспекти от живота и личността на споминалата се баскетболна легенда. Сред засегнатите теми беше манталитетът и вярванията за живота на Брайънт, отношението му към приятелите, към дъщерите му и на последно място, но не и по значение - към жена му Ванеса. 

Следващна сцената излезе един друг великан на играта - не кой да е, ами Майкъл Джордан. Големият Джордан не успя да сдържи емоциите си и бързо се насълзи под стихията от любов и тъга, която го обзе докато изричаше своята прочуствена реч. "Летящият" сподели няколко забавни случки с участието на Коби, след което подчерта чувството си на любов към починалия играч, обрисувайки го като свой "по-малък брат". За финал легендата Джордан сподели, че част от него е умряла след смъртта на Коби, но спомена за него продължава. 

Следваше изявлението на още един велик баскетболист и голям приятел на Коби - Шакил О'Нийл. Двамата бяха част от великия отбор на Лейкърс, спечелил 3 поредни титли от НБА в първото на десетилетие на века. Той също трудно сдържаше емоциите си, говорейки за трагичната загуба, пожелавайки си отново да се срещне с големия си приятел един ден.