Единственото хубаво нещо за Тони Паркър, след отпадането на неговия Сан Антонио Спърс от плейофите на НБА, е че най-после ще може да си почине, в компанията на хубавата си съпруга Ева Лонгория. Двамата ще се оттеглят малко от светлините на прожекторите, преди Паркър да започне подготовка с френския национален отбор по баскетбол за допълнителните квалификации за Евробаскет 2009.

Франция ще трябва да мине през още едни пресявки, ако иска да играе в Полша, след като миналото лято не успя да се класира директно за финалите. Задачата на „петлите” със сигурност ще е много трудна, тъй като ще трябва да завършат първи в група с Италия и Финландия, а след това да преодолеят и победителя от другата група.

„Загубата на Сан Антонио е от полза за френския национален отбор,” каза Паркър. „Ще се присъединя към тима в средата на юли, свеж и отпочинал. Преди това тотално ще се откъсна от баскетбола, ще изпразня ума си от мисли и за много други неща, не само баскетбол.”

Въпреки провала на Сан Антонио, в индивидуален план, сезонът не бе лош за Тони Паркър, който записа добри статистически показатели в отсъствието на другите две звезди на тима – Ману Джинобили и Тим Дънкан. „Мисля, че стигнах ново ниво. С контузията на Ману и болежките на Тим Дънкан, успях да вдигна много нивото на играта си,” каза той.

„Доволен съм от свършеното, но както винаги, не искам да спирам дотук. Все още искам да вървя нагоре и целта ми е да се подобрявам с всеки изминал сезон, за да стана най-добрия баскетболист. Не си поставям граници,” завърши Тони Паркър.