Въпреки непрекъснатите слухове за трансфер около името на Кармело Антъни, звездата на Денвър Нъгетс се намира в отлична форма. Той не спира да бележи точки, като точно преди седмица изравни и рекорда си за най-много в един мач - 50, а в четвъртък наниза 42.

Оказа се, че ключът за успеха за Кармело се крие в постите - 21 дни безмесно хранене през януари. “Беше духовно изживяване. Беше емоционално,” заяви Антъни след двучасовата тренировка на тима, преди Денвър да замине на тридневно турне в неделя.

От 9 до 30 януари Кармело пази пости, като не употребяваше месо, риба, хляб, сладки неща и газирани напитки. Той се е “зареждал” само с протеинови шейкове, пресни сокове, плодове и зеленчуци. В момента Антъни продължава да не употребява газирани безалкохолни и повечето видове месо.

“В този период се молих доста, отделих време да бъда сам със себе си, за да изчистя мислите си, около самия мен, кариерата, живота ми. Това много ми помогна. Започнах да виждам нещата по-ясно във всеки аспект,” разказа Кармело.

“Просто се чувствам здрав. Мисля, че това е най-важното. Краката ми са в отлично състояние. Тялото ми е в добра кондиция, и това ми позволява да бележа. Винаги стрелям горе-долу еднакво. Понякога пропускам, понякога ги вкарвам. В момента точно влизат,” добави той.

Кармело бе помолен да коментира и кой е най-смешният слух, който е чул за себе си около трансферната сага. “Че мразя Денвър. Просто беше смешно,” каза Антъни.

”Свалям си шапка, сам на себе си, заради начина, по който се справям с тези неща, с цялата драма, заради това, че успявам да излизам всяка нощ и да се представям на страхотно ниво. Не мисля, че един обикновен човек може да се справи с това, с което се справям аз,” завърши Кармело Антъни.