Голямата звезда на Чикаго Булс Дерик Роуз обясни, че все още не е готов да се върне в игра, въпреки коментарите от страна на клуба, че може да се очаква на терена следващата седмица.

След снощния мач на Чикаго срещу Бостън, Роуз сподели с медиите своите планове, като заяви открито, че е готов да пропусне и целия сезон, ако се наложи.

Миналия април гардът скъса кръстни връзки на коляното, и оттогава се възстановява.

„Ако ми отнеме по-дълго време от очакваното, и все още не се чувствам готов, може да пропусна този сезон,“ каза Роуз пред съблекалнята в TD Garden в Бостън.

„Много бих искал да играя. Много. Затова се старая изключително много в рехабилитационния процес и на тренировки. Опитвам се да се върна възможно най-бързо. Но ако пресиля нещата, няма да има смисъл,“ продължи той.

Преди няколко ни, в едно от редките си интервюта по време на рехабилитацията, Роуз сподели с USA Today, че ще се върне в игра чак когато е на 110% готов, а в момента е далеч – на около 80 процента.

„Кракът ми още не е готов. Ще разбера, че е, когато мога да забивам от крачка. Ако можех, щях вече да играя. Но не мога,“ каза още Дерик Роуз. „Решението за това, кога ще играя отново, го оставиха да го взема аз. Хубаво е, че го оставиха на мен. Последното, за което си мисля, е да прибързвам. Знам, че всичко зависи от мен. Трябва да взема решението, когато съм готов.“

Едно от основните притеснения за плеймейкъра е, че в момента все още не е готов да посреща мощен контакт, какъвто обикновено му се налага, и не иска да ограничава играта си:„Работя върху стрелбата си, но аз определено не съм стрелец. Играта ми е базирана върху пробивите.“

Засега на тренировки Роуз играе един на един, или трима на трима, и няма проблеми: „Това е позитивното – да вървиш напред, да знаеш, че нещата се подобряват.“

„Страхотно е да гледам как момчетата печелят мачове. Все едно се борят и заради мен. Уважавам ги безкрайно, за фантастичната им работа,“ завърши Дерик Роуз. Никой не очакваше чудеса от Чикаго в негово отсъствие, но Булс се справят отлично, и могат дори да се класират за домакинско предимство в плейофите.