Звездата на Чикаго Булс Дерик Роуз не отхвърли възможността да се завърне на терена още този сезон, ако отборът му намери място в плейофите. Той бе категоричен, че цел №1 пред него си остава шампионска титла с "биковете".

Плеймейкърът претърпя операция на менискуса, и според обявеното от клуба и лекарите му, няма да играе до края на спортно-състезателната година.

Самият Роуз обаче бе категоричен, че ако е напълно здрав и възстановен, няма причина да не играе в плейофите през 2014-та.

Снощи гардът разговаря на пресконференция за първи път след интервенцията, и трябваше да отговори на въпрос, дали е време Чикаго да спре да се надява на него, и да започне да гради отбора по друг начин.

"Какво мога да ви кажа на този въпрос?!," поклати глава Роуз. "Би било глупаво да искаш такова нещо. Напълно сериозен съм. Знам, че ще се оправя."

След това Дерик разказа, че няма да бави връщането си на терена, когато това е възможно. Роуз пропусна целия минал сезон, след като скъса кръстни връзки на лявото коляно. Сега контузията е в дясното.

"Ако съм здрав и ситуацията го позволява, ще се върна. Ако съм здрав, ако менискусът ми е напълно заздравял, разбира се, че ще играя. Но ако ситуацията е различна, ако нещата не са такива, каквито искам да бъдат, няма нужда," спокойно добави той.

Дерик Роуз показа емоции, разказвайки за деня след контузията: "Мислех си, "Защо аз"? и други такива..." Той описа контузията като "ненормален инцидент".

"Вярвам, че съм специален играч. Мисля, че на хората им харесва начинът, по който играя. Не се опитвам да впечатля никого, докато играя. Просто чувствам играта. Знам, че историята ми още е далеч от своя край," завърши Дерик Роуз, най-младият MVP в историята на НБА.