Крилото на Денвър Нъгетс Кармело Антъни обяви, че проблемите му са останали в миналото и той вече е много по-зрял човек. Целта на Мело – да се превърне в страхотен баскетболист, невероятен баща и модел за подражание. 23-годишният Антъни отговори на няколко въпроса пред „Денвър Поуст”.

Наричаш себе си Новият Мело. Обясни това?

Представям ви Новият Мело. Вече съм нов човек. С нов подход. Вече съм бизнесмен. Щастлив съм. Предполагам, че ви казвам това всяка година, но сега съм по-щастлив от всякога. Нищо голямо не е станало, просто това е животът, точка. Не знам защо се случи така. Просто се събудих един ден и го почувствах.

Изтощен ли си от цялата драма, която те заливаше през последните години на терена и извън него?

Да. Никаква драма повече. Не и за мен. Приключих с това.

Значи си израснал в този период?

Станах много по-зрял. Дори през миналата година усещах как съзрявам. След боя в Ню Йорк, хората казваха, че съм незрял. Това просто бе една глупава проява. Но се случи.

По време на кампа с националния отбор сега те чухме да говориш за спечелването на титлата в НБА. Откъде идват тези идеи?

Имам самочувствие. Мисля, че имаме шанс да го направим, като се види с какъв талант разполагаме. Кениън Мартин се завръща. Дано да е здрав. На хартия ние сме един от най-талантливите тимове в НБА, ако не и най-талантливия от всички. Но хората ни подценяват. Те не мислят, че можем да се сработим, но ние можем. Сигурен съм, че всеки в отбора смята така. Всички имаме какво да доказваме тази година.

Денвър ще даде около 78 милиона долара само за заплати следващия сезон, което ще излезе отново над тавана. Сигурен ли си, че настоящият състав ще тренира нормално или високите заплати ще ви развалят?

Всички ще сме ОК. Мисля, че всички ще сме на лагера и очаквам това.

Собствениците на отбора дадоха ли ви някаква насока за целите?

Не знам какво ще се случи на тренировъчния камп. Но всички ще сме там.

Как ти се струва миналия сезон, когато погледнеш назад?

Беше дълъг сезон, с всичките трансфери, наказанията заради боя, всичко това. И все пак приключихме годината срещу Сан Антонио на финалната права. И те не ни разгромиха с по 15-20 точки, а с по-малко разлики. Ние знаем какъв отбор сме. Знаем, че можем да играем баскетбол.

Мислиш ли, че за да станете шампионски тим, трябва да се опазите от контузии и от други събития, като онези прословути наказания заради сбиването?

Никакви контузии. И няма да удрям никого повече.

Колко по-отговорен те направи синът ти?

Сега вече трябва да мисля за всичко по два пъти, преди да го направя. След като той се появи в живота ми, знам, че всяка грешка, която допусна, ще му се отрази и на него. Убеден съм, че един ден за него аз ще бъда най-значимият модел за подражание. Затова трябва да съм отговорен.

Виждал ли си се с Кениън Мартин, който се възстановява от операция на коляното?

Да, видях го миналата седмица. Той каза, че ще се върне на терена през август, че провежда рехабилитация и няма търпение да се върне.

А с Алън Айверсън говорите ли си по време на ваканцията?

Посетих негово благотворително мероприятие, а той дойде на моето миналия уикенд в Балтимор. Винаги сме били добри приятели. И ставаме все по-добри.

Коментирате ли двамата предстоящия сезон?

Той би искал да започне да играе още утре. Чувства, че е разочаровал доста хора, включително и себе си. Иска да се докаже пред тях.