Блудният син на НБА Алън Айверсън призна, че минава през „труден период”, седмица, след като обяви, че няма да играе поне до края на сезона. Съпругата на гарда, за последно носил екипа на любимия си Филаделфия, подаде молба за развод, след което гръмнаха скандални разкрития за живота му. „Филаделфия Инкуайърър” разбули греховете на Айверсън, публикувайки материал как той прекарва дни и нощи в казината, под влиянието на сериозни количества алкохол.

В понеделник през нощта, Алън публикува четири съобщения до феновете си на своята страница в Twitter, в които пише, че се надява скоро да успее да преодолее тези несгоди. „До моите фенове: Всички знаете, че животът ми не е перфектен. Минавам през много труден период в момента, но съм сигурен, че всички ние имаме такива периоди,” написа Айверсън. „Но аз съм решен да оцелея, както винаги, тъй като съм достатъчно устойчив.”

Айверсън почти не игра за Филаделфия, откакто се завърна в отбора, след драматичен престой в Мемфис. Той напусна Фили, за да бъде със семейството си и болната си дъщеря Месия, а миналия вторник обяви, че няма да играе повече този сезон. В същия ден Тауана Айверсън подаде молба за развод, искайки пълни права над петте им деца.

Алън Айверсън споделя още в Twitter, че историите за личния му живот, публикувани в пресата, не отговарят на истината. „Въпреки че съм свикнал да чувам неща за себе си, които не са верни, сега ме заболя. Призовавам ви да не спирате да ме подкрепяте, и искам да ми вярвате, че това е едно препятствие в моя живот, което с Божия помощ ще преодолея,” пише един от любимците на баскетболните фенове по света.