Гардът на Детройт Пистънс Алън Айверсън намекна, че обмисля отказване от баскетбола. Сензационно един от най-добрите играчи в последното десетилетие обяви, че по-скоро ще сложи край на професионалната си кариера, отколкото да е резерва.

Айверсън се завърна в игра миналия уикенд, след като пропусна 16 срещи заради травма в гърба, а треньорът Майкъл Къри го използваше само за минути в последните три двубоя на „буталата”.

Алън се оплака вчера, след като игра само 18 минути срещу Кливлънд. Той призна, че изобщо не му е харесало и да е резерва срещу Ню Джърси през изминалата нощ.

„В момента съм в позиция, в която никога не съм бил през целия си живот,” коментира Отговорът. „По-трудно ми е, отколкото смятах, че ще бъде. С травмата в гърба, не бях титуляр, трябваше да влизам като резерва, после пак да седя на пейката. Трудно ми е да намеря ритъма си по този начин. Свалям шапка на момчетата, които могат да влизат от пейката и да са ефективни. За мен е трудно. Мъча се,” каза той.

Алън Айверсън е категоричен в едно – догодина няма да търпи статут на резерва. „По-скоро ще се откажа, отколкото отново да съм резерва. Не мога да съм полезен по този начин. Не съм свикнал. Трудно ми е, както психически, така и физически. Вината е моя. Трябва да съм способен да преодолея трудностите, и да си върша работата. Просто трябва да намеря начин да го направя.”

Все пак Айверсън отказа да се оправдава за изключително лошия си процент на стрелба снощи. „Изобщо няма да говоря за това, защото няма смисъл. Няма да използвам здравето си като извинение. Аз не правя така. Виждате, че не съм на 100% готов, но когато съм на терена, трябва да съм достатъчно подготвен,” завърши ветеранът.