Няма друг отбор в НБА, който е толкова популярен сред звездите от шоубизнеса, както ЛА Лейкърс. И защо не? Лос Анжелис е центърът на развлекателната индустрия, а Лейкърс заема една голяма част от сцената.

Блясъкът, магията, играта. Официалният сайт на НБА обяви Топ 10 на феновете на Лейкърс за всички времена…

И големият печеливш е…

1. Джак Никълсън.

Без никакво съмнение. Няма друг фен, независимо звезда или не, който е по-обвързан с любимия си отбор от носителя на Оскар Никълсън.

Джак Никълсън има запазени места до самото игрище вече три десетилетия, и в двете зали – Форум и Стейпълс. Онова, което прави впечатление в Джак е, че той влиза в ролята си на фен наистина – обижда съдиите, говори си с треньорите на съперника, псува по играчите и рядко пропуска мач. И най-важното – разбира играта.

Фенството на Никълсън се е превърнало почти в градска легенда. Режисьорите трябва да разработват специални графици, за да може той да бъде край своя любим тим. На снимките на филма „От другата страна” в Бостън, той забранил каквито и да било фенски артикул на местния Селтикс.

Какво отговори Джак на титлата „Фен №1 на Лейкърс”? Неговият говорител изпрати следното съобщение:„Той е дълбоко поласкан и се надява единствено, че е поне толкова добър, колкото са и Лейкърс!”

2. Даян Кенън – актриса, позната също толкова добре като фен на Лейкърс. Къдравата блондинка е неизменно край страничната линия на срещите на тима от 70-те години насам. Кенън се е превърнала в част от клуба, когато отборът спечели титлата през 1988 година, Кенън и съпругата на Пат Райли Крис, се гонили с часове по коридорите във Форум, пръскайки се със шампанско.

„Чувствам се благословена,” заяви Кенън. „Ето, Арсенио седеше с Меджик. Но сега, аз седя до Меджик!”

3. Флий и Антъни Кийдис – музиканти от „Ред Хот Чили Пепърс”; в албума си от 1989 година те написват не една и две песни, посветени на Лейкърс. „Salute To Kareem” и „Magic Johnson” са само две от тях.

4. Айс Кюб – рапър и актьор; има собствена ложа в залата на Лейкърс. „Бил съм фен на Лейкърс дори в утробата на майка си,” твърди Кюб.

5. Анди Гарсия - актьор

6. Дензъл Уошингтън - актьор

7. Пени Маршал - режисьор

8. Леонардо Ди Каприо – актьор; Коби Брайънт казва за него:”Той седи точно до жена ми и той понякога е доста шумен. Наистина се вживява в мача. Той е доста страстен фен, а това е хубаво.”

9. Арсенио Хол – ТВ водещ; известен в края на 80-те и 90-те години

10. Дорис Дей – актриса; най-голямата звезда в киното през 50-те години