Първият израелец в НБА Омри Каспи в неделя вечер ще излезе с екипа на националния си тим срещу България в третия кръг на европейските квалификации.

„Определено ще бъде труден мач. Много важен двубой и за двата отбора. България има две поражения, а ние направихме победа в Холандия. Искаме да продължим да играем все по-добре като отбор. България има много талантлив отбор. Бяхме изненадани, че загубихме първия мач. Имате добри стрелци. Ще трябва да играем възможно най-добре, за да победим тук утре. Ще трябва да се фокусираме върху силните си страни”, заяви Каспи преди двубоят в неделя от 20.30 часа в зала „Универсиада”.

„Ще трябва да се справим с добрите стрелци на България. Гадно е, че не играем в Израел, а в Кипър, но това е положението. Трудно е да бъдем извън страната толкова дълго и да играем навън. България ще се опита да победи и да се върне в играта, а пък ние искаме да продължим с победите”, каза още Омри Каспи, а на въпрос какво му е коствало, за да стигне до НБА, отговори споменавайки и кондиционния специалист Ави Ковалски:

„Ами много сериозна работа. А и благодарение на този човек Ави. Слушам треньорите си и се старая да ставам по-добър.”