„Наистина играхме добре. Нямаме тактическа дисциплина, опит и рутина. Всеки реши да направи нещо сам. Опитът ни не е голям. Не може да си позволим да излизаме от системата на нападение. Получихме 17:0 разлика. Губим борби, правим грешки. Не забравяйте, че тези момчета са на шест мача контроли и веднага хвърлени в битка за квалификациите”, коментира старши треньорът на националния ни отбор по баскетбол Георги Младенов след петото поредно поражение в евроквалификациите, този път като домакин на Черна гора.

„Доверие имам във всеки от един играчите. Трябва търпение и време. Малко трябват мачове, а търпението и времето идват с мачовете. Днес и Павлин изигра добър мач, Митко Димитров макар и с малко игрово време, има много потенциал”, каза още Младенов и добави:

„Това, че сме играли през първото полувреме добре, не ме прави щастлив. Изпускаме мачовете си. Опитът идва с времето и мачовете. Днес Ники Върбанов с проблемите, които имаше с кръста, само мога да го поздравя, че изигра мача. Имахме своите шансове, но сами вкарахме вълка в кошарата. Трябва да продължаваме напред. Тези момчета ще покажат своя потенциал. Трябват им мачове, но не тези, които играем в нашето първенство.”