Селекционерът на националния ни тим по баскетбол Любомир Минчев бе категоричен, че е доволен от начина, по който отборът се бори до последно срещу Словения във втория мач от евроквалификациите, загубен със 78:83 точки. Минчев сподели също така, че се надява на още по-сериозна подкрепа в Арена Ботевград за следващите два домакински мача – на 7-и и 10-и септември.

Треньорът коментира и представянето на американския гард Дий Бост, който предпочете пред центъра Джейсън Уошбърн.

„Борихме се до последно за победата. Имахме накрая тази възможност, но допуснахме две грешки в защита и разликата стана по-голяма. Генерално не се справихме с тяхната бърза атака. Това е може би една от най-силните страни на отбора на Словения. Изключително добри изпълнители имат“, коментира старши треньорът на националния ни тим Любо Минчев и продължи:

„Първо искам да кажа, че днес мача от психологическа гледна точка беше лесен, а сега идва мач с противник, който задължително трябва да се бие и ще ни бъде доста по-трудно. Надявам се да играем добре. Даваме колкото можем и доколкото можем като потенциал. Всички се стараят. Надявам се и в следващия мач да играем добре, за да победим.“

„Хареса ми това, че отборът играе като отбор и се бори до последно. Знаем, че не разполагаме с толкова голям потенциал като противника, но се стараем“, каза още Любомир Минчев и добави:

„Благодаря на всички за подкрепата и се надяваме, че в следващия мач ще имаме още по-голяма подкрепа.“

На въпрос за избора на Дий Бост вместо Джейсън Уошбърн, селекционерът заяви:

„Няма как изборът да е друг, защото Станимир е контузен. След мача с Украйна водих разговор с Дий Бост. Той малко или много е под напрежение и е малко по-нервен.“