„Радвам се, че днес победихме и то с добра игра. Малко в защита се издънихме, но и те малко се надскочиха. Днес беше важно да победим, защото след двете загуби, които направихме, ако бяхме загубили, това щеше да е много тежък момент. Смятам, че тази победа малко ще ни успокои. Виждате, че ние се стараем. Играем агресивно в защита и се стараем да играем бързо в нападение“, заяви старши треньорът на националния ни тим по баскетбол за мъже Любомир Минчев след победата над Косово със 105:84 точки в третия мач от европейските квалификации.

„В контролите, които изиграхме се показваше, че отборът играе по-добре с две четворки на терена. И затова днес започнах с този състав, за да започнем добре, но и днес не стана в началото“, заяви Минчев, а по повод следващия съперник Украйна, който посрещаме на 10-и септември, треньорът каза:

„Украйна е доста силен отбор. Имат доста голям потенциал. Силната им страна са високите играчи. Ще видим, дано това обърнем в наш плюс.“

За Чавдар Костов, който пропусна двубоя с Косово, Любо Минчев коментира: „Контузен е, има частично разкъсване и не е ясно дали ще играе и в следващия мач. По-вероятно е да не играе.“

„Надявам се на пълна зала, да. Хората искат победа. Надявам се да дойдат повече хора“, сподели още Минчев по повод последното домакинство на България в евроквалификациите – на 10-и септември срещу Украйна в Арена Ботевград.