„Квалификацията още не е свършила. Ние компенсирахме, но смятам, че проблемът ни беше особено през първото полувреме в нападение. Няма как да се надиграваме с Украйна с игра в подкошието. Със слаб процент бяхме особено през първото полувреме в стрелбата доста. Имахме отворени стрелби, но не успяхме да ги вкараме после. Имаше голяма доза желание за победа. Това малко или много ни изигра по-скоро негативна роля, но накрая имахме шанс да изравним мача, но не успяхме“, коментира старши треньорът на националния ни тим по баскетбол за мъже Любомир Минчев след поражението на България от Украйна с 67:72 точки. Това бе трета загуба за тима ни евроквалификациите и на практика остави състава ни извън сметките за Евробаскет 2017.

„Не, не съжалявам за избора на гарда в състава. За мен отборът игра добре, това е акцентът. Ако смятате, че отборът ни имаше много голям потенциал, нямаше другият треньор да се откаже. Това мога да кажа най-меко“, каза Минчев и добави:

„Имаме два мача още да играем. Ще подходим по същия начин, по който сме играли досега. Проблемът е, че ще бъде доста по-тежко, защото чисто психологически ще има ефект. Надявам се да затвърдим това, което показахме до тук, а да не рухнем и да неразочароваме с играта си.“

„Най-точно мога да цитирам Тити: Ако имаше отборът голям потенциал, нямаше да ме сложат мен. Нямаше да ме оставят по-точно. Не можем – Станимир Маринов започна подготовка на 17-и август. Когато правех в началото сметка Маринов беше здрав, а Уошбърн е различен тип център от Николай Върбанов и не знаех, че той ще откаже“, заяви още Любо Минчев.