Националният ни отбор по баскетбол до 16 години продължава подготовката си на Белмекен за предстоящото Европейско първенство дивизия Б в София от 6-и до 16-и август.

„Имаме много добри условия за подготовка, не можем да се оплачем от нищо. Момчетата се стараят страшно много и до момента дават всичко от себе си. Най-важното е, че нямаме проблеми с контузии. Имаме едно-две момчета, които дойдоха с леки болежки и се опитваме да ги стабилизираме и да лекуваме така, че да са полезни за предстоящите контроли“, сподели за Гонг от Белмекен старши треньорът на представителния ни тим Мануел Марков.

„До момента наистина акцентирахме повече върху физическата подготовка. Имахме и треньор по лека атлетика – Магдалена Христова беше с нас десетина дни. Вече обаче по-тежките тренировки отминаха и започваме да вкарваме отбора в игрова подготовка, така че тренираме и чисто тактически неща, които ще използваме в предстоящите контролни мачове“, коментира още Марков и продължи:

„Гледаме да разнообразяваме тренировъчния процес. Всяка седмица имаме по един почивен ден и полуден. Ходим на походи. В почивния ден родителите им ги разходиха до Велинград. Това, което ме радва,че от първия ден всички бяха мотивирани и няма никакви мрънкания и забележки относно това, че сме на Белмекен. Така още повече и колективът се укрепва.“

„На 9-и пътуваме за Волос, Гърция, където ще участваме на един много силен турнир заедно с Турция, Гърция и Русия. След това ще се приберем за два-три дни до София, след което ще продължим в Самоков, където имаме контроли с Македония. После се връщаме в София за Европейското“, заяви Мануел Марков по повод планираните контроли и завърши:

„Разбира се, че разчитаме на подкрепа. Всяка едно такова първенство е интересно за гледане. Момчетата през годината имаха два турнира, на които се представиха добре и очакванията са големи. Надявам се с много труд да ги оправдаем и да постигнем едно добро класиране.“