Случайна среща пред столичната зала Универсиада събра националния треньор на мъжете Георги Младенов и близнаците Деян и Калоян Иванови.

„Видяхме се случайно. Няма промяна в тяхното решение от първи септември миналата година. Още преди два месеца аз водих разговори с тях за връщането им в националния, но те само потвърдиха позицията си и аз уважавам техните принципи. Можем да се видим винаги, да говорим за всичко, но темата баскетбол е затворена.“- коментира пред Гонг Георги Младенов относно срещата си с близнаците Иванови.

Националният треньор обяви, че американският център от Олимпиакос Седрик Симънс е подписал и е върнал документите за картотека във ФИБА, но вероятно ще се присъедини към тима ни след първата седмица от старта на подготовката.

Младенов бе категоричен, че сега на първо място за него е работата му с националния.

„Имам разговори с мениджъри, някакви идеи, но сега за мен националния отбор и предстоящите квалификации са на първо място. Работата ми касае мен и семейството ми, ще видим.“- сподели още специалистът пред Гонг.

Георги Младенов изгледа мачовете във финалите на държавното първенство при 14- годишните момчета и е оптимист за бъдещето на баскетбола ни. Синът му Боби е смятан за един от най- обещаващите таланти според специалисти в България и Италия.

„Опитимист съм, но зависи и от работата на треньорите при подрастващите, тези момчета да са бъдещето на националния. Има таланти и то страхотни.“- коментира Младенов.