Старши треньорът на националния ни отбор по баскетбол Георги Младенов си пожела срещу Израел тимът да изиграе нов силен мач, подобно на този, който направи в Подгорица във втория кръг на евроквалификациите. В неделя вечер България посреща Израел в зала „Универсиада” в София от 20.30 часа в третия си мач от квалификациите.

„Ако играем, както във втория мач, който играхме в Черна гора, можем да се надяваме и да се поздравим с успех. Израел е отбор с много опит и НБА играчи, но в никакъв случай не ни плашат. Респектира ни, но не ни плашат. Това, което направихме в Черна гора ми дава основание да вярвам, че този отбор има бъдеще. Очаквам да бъдем така агресивни и концентрирани, както в Подгорица”, заяви Георги Младенов.

„Появи се някакво леко изкълчване на Станимир Маринов, но няма проблем. Всичко е наред. Имаме болежки, но е нормално да ги има. Очаквам утре да се представим много по-добре от мача в Самоков, защото там се събраха много неща. Изиграхме сраб и безличен мач в Самоков. И малко, и много е това, което ни трябва още, но този отбор има бъдеще. Приближаваме се, но имаме още малки неща, които трябва да изчистим, а те са свързани с опита и рутината”, каза още селекционерът на националния ни отбор и добави:

„Искам да видя агресията и концентрацията от мача с Черна гора. Не се притеснихме, че играем срещу тях като гости. В продължението обаче започнахме с две грешки. Това, което искам е агресията, концентрацията и онова, което се разбира от думата „отбор”. Не смятам, че ние сме отбор, който трябва да си скубе косите от загубата от Холандия. Вече няма слаби отбори. Да, слаб мач, а после имахме шанс, но не успяхме да победим в Черна гора.”