„Борихме се. Ние се борим от началото на квалификациите. За жалост срещу украинците трябваше малко повече освен борба. Трябваше малко качества да покажем. Поемам вината за загубата, тъй като имах отворена стрелба накрая. Преди това имаше и други грешни отигравания, които можеха да променят нещата. За жалост не винаги борбата и желанието успяват да надделеят“, заяви капитанът на националния ни тим по баскетбол за мъже Асен Великов след поражението на България от Украйна с 67:72 точки, което практически извади отбора ни от борбата за класиране на Евробаскет 2017.

„Има още два мача. Ние ще продължим да се борим. Във всеки един мач ще показваме желание и раздаване докрай. Надявам се в другите два мача да запишем победи. Аз вярвам, че можем“, каза още Великов по повод оставащите две гостувания на Словения и Косово на 14-и и 17-и септември.

Попитан за отсъстващите от националния тим, Асен Великов коментира: „Това е дълга тема. Не е моя работа да коментирам кой е тук и кой не е. Това е отборът. Има много млади момчета и призивът ми е да им се даде шанс на тях. Смятам, че този отбор има потенциал и във времето ще го докаже. Трябва още малко търпение те да имат достатъчното самочувствие и най-вече опит как да се отиграят нещата. Смятам, че тези момчета са бъдещето на българския баскетбол. А вече кой ще идва, кой няма да идва занапред, аз не мога да го коментирам.“