Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков подкрепи националния селекционер Георги Младенов в решението му да отстрани трима играчи, заради неспазване на дисциплината.

„С Георги сме в постоянен контакт. Наясно съм с всички неща. За всеки треньор е шок, когато разбере, че има хора, които не се съобразяват с правилата в неговия отбор. На клубно ниво нещата се решават много лесно, но на национално ниво винаги сме искали да запазим честа на баскетбола, на България и на момчетата. Имало е последните 2-3 години случки, които сме смятали за чрезвичайни и сме търсили разбиране. Тази година нещата вървят в лоша посока и затова заставам изцяло зад Георги Младенов“, сподели Георги Глушков.

„Видяхме в другите отбори момчета от НБА играят по 3 минути, а влизат и излизат на бегом, когато ги повика треньора. Изцяло съм зад Георги и смятам, че е време състезателите да осъзнаят отговорността. Те трябва да показват най-доброто от уважение към себе си и националната фланелка. Никъде за национални състезатели не се плаща заплата за това, че участваш. Може би само в индивидуалните спортове. Смятам, че всички, а ако не всичко, то 99% ще подкрепят това решение. Не съм предполагам, че ще стигнем до там4, коментира още Георги Глушков и добави:

„Искам играчите да покажат колко искат. Тези момчета трябва да знаят, че това не е начинът, по който да представят България. Важно е да го разберат. Мисля, че това е пътят, защото и в други федерации се получават такива неща.“