Късно снощи националният отбор по баскетбол се завърна от Кипър, където изигра последния си мач от квалификациите за Евробаскет 2015.

България няма да играе на Европейско отново, след като завърши последен в групата, и записа победа едва в последния си мач, срещу Израел, а двубоят бе без значение и за двата тима.

Така приключва и поредният цикъл за националите, които ще гледат Евробаскет 2015 по телевизията. Догодина те ще имат шанс за ранно класиране на Европейското през 2017-та.

Успехът над Израел все пак съхрани малко дух в момчетата на Георги Младенов, които сега се отправят към клубните си отбори. 

Най-добрият за България в тези квалификации Александър Везенков остана в Кипър след срещата, а оттам директно се прибира в Солун за подготовка със своя Арис.

Ето и какво сподели Георги Младенов на Летище София:

"Хубаво е, че завършваме с победа. Тази победа бе важна за момчетата, чувстват се по друг начин. На този отбор са му нужни победи. Винаги може и по-добре. Ние бяхме на максимума на реалностите, които са в момента, на опита на играчите. Успяхме, но това, което направихме, в никакъв случай не е добре. Победата последната беше по максимата - с капо не се излиза. Но съм доволен, защото дори и в мач без значение, се иска малко характер, малко злоба, за да се върнеш от разлика от 17 точки."

Съжалява ли Младенов за нещо в тези квалификации?

"Човек винаги съжалява за пропуснатите шансове, теории колкото искате. Ако бяхме взели първия мач, можеха да се завъртят нещата. Но не съжалявам за нищо, само за това, че не бяхме на 100% готови за всички мачове. Освен в мача в Черна гора, бяхме на топ ниво по 20-25-30 минути. Играхме и по-малко контроли, но не съжалявам за нищо."

Могат ли проблемите в националния и слабите резултати да го откажат? "Моят договор е за три години плюс една. Защо?! Няма нищо страшно. Имахме трима опитни, които са играли, които са имали важна част в мачовете досега. Ще видим, имаме проблем с центровете, но в никакъв случай това, че сега завършихме последни в групата, не ме отказва, по-скоро ме мотивира."

"Дяволът не е толкова черен. На първия мач бяхме много пренавити, неопитни, това като че ли създаде условия да изиграем такъв мач. Но всеки един мач за момчетата в тези квалификации бе плюс, беше школа," завърши Георги Младенов.