Един от лидерите в младежкия ни национален отбор по баскетбол Димитър Димитров разкри, че до края на седмицата да има яснота за бъдещето му през следващия сезон. Димитров сподели, че макар да има разочарование, че тимът се размина с медалите на Европейското, то всички ще се стараят да се развиват през годината с мисълта за дивизия А.

„Да, разочаровани сме, но мачът с Полша според мен ни изтощи много и не можахме да се възстановим напълно. Разбира се, че имахме желание и за титлата, след като стигнахме толкова далече, а не взехме медали. Но все пак първата ни цел беше изпълнена, а сега имаме една година да тренираме и да се развиваме, за да може догодина в дивизия А да направим нещо голямо“, коментира Митко Димитров пред Гонг, а за здравословното си състояние сподели:

„Имам разтежение и играх на инжекции. Това се усети в играта ми, защото имаше малко страх да не се влоши травмата, но това е спортът. Още не се знае къде ще съм следващия сезон. Очаквам до края на тази седмица.“

„Усещането да играя пред тази публика е невероятно. Подкрепяха ни, за което съм много благодарен. Дано да продължават така хората да пълнят баскетболните зали“, завърши Митко Димитров.