Националният ни селекционер Пини Гершон предпочете да запази мълчание пред медиите, след като върна Калоян Иванов в състава на мъжкия ни отбор, който се готви за Европейското в Полша през септември. За сметка на това помощникът на Пини – Тити Папазов застана пред журналистите след тренировката в зала „Универсиада”.

„Лично за мен, съм най-доволен, че играчите пожелаха сами да водят разговор по между си, който трая повече от 20 минути и отборът се застъпи за Калоян”, отсече Тити и добави: „Деян нито е гонен, нито има причини да има претенции към него. Това, че отборът се застъпи за тях е голяма отговорност най-вече за Калоян, защото това е по-голяма отговорност, отколкото пред нас. Самият Калоян се извини пред целия отбор. Не се е случило нещо непоправимо. Хубаво е обаче да се знае, че понякога емоциите трябва да бъдат контролирани. На всички ни е ясно, че това не е злонамерена постъпка с някакъв умисъл от страна на Калоян, но независимо от това за него ще е урок. Ако успее да се владее, той ще стане още по-ценен играч.”

На въпрос дали решението за връщането на Калоян Иванов е било трудно, Папазов заяви: „Какво значи да е трудно решението. Смятам, че когато един състезател е в националния отбор, трябва да бъде третиран малко по-различно, отколкото в клубен отбор. В един клуб може да го санкционираше сериозно, дори и финансово. Тук става въпрос да защитаваш честта на България и няма финансови параметри, с които можеш да контролираш реакциите на даден играч. Трябва да се мисли в името на голямото, а голямото е България. Пини за пореден път показа, че независимо, че е на покрива на световния баскетбол, той лично за себе си, дори да е бил засегнат, приема това, че играчът се е извинил пред отбора и лично на него и смята, че най-добро за националния отбор е да бъдем в този вид, в който сме в момента. Всички сме убедени, че една такава ситуация е полезна в момента. Този стрес – два дни без тренировки, а с доста сериозен шум в медиите – не може да не се отрази на всички. Навлизаме в много сериозен етап от нашата подготовка и ще бъда много доволен, ако превърнем това в капитал.”

Колкото до появилите се публикации по повод изявления на майката на близнаците Иванови Тити коментира: „Смятам, че майката на близнаците разбира от баскетбол, а Златин и Станислав не са на позициите на близнаците, а това тя го знае по-добре от мен. Мога да гарантирам, че моето мнение, когато бъда питан какъв да бъде състава, ще се позовава на това как да се представим най-добре, а не кой е играч на Левски и кой не е. За разлика от футбола тук няма комисионни, няма такива неща. Деян и Калоян стоят убедително на позиция 4. Не се покриват с двамата споменати играчи.”