„Естествено, че съжаляваме за това, че не успяхме”, започна старши треньорът на националния ни отбор по баскетбол Тити Папазов коментара си за двубоя снощи в Талин. България не успя да се класира още тази година на Европейското през 2015-а и ще участва в следващите квалификации догодина.

От летището в Талин, Тити сподели още: „Това, от което най-много се опасявах се реализира, че е много вероятно атмосферата, еуфорията в залата да бъде в полза на домакините и да я материализират. Загубихме реално само първата част, но това беше абсолютно достатъчно на съперника да се чувства комфортно и да ни отстрани. Много силно начало и висока успеваемост от тройката на домакините, и имаше стъписване. Феноменална беше атмосферата, но не може да се оплакваме. Стигнахме до финал и оставихме 11 отбора зад гърба си. За съжаление не прескочихме последното стъпало.”

Колкото до това, което предстои догодина, националният селекционер каза: „При всички случаи България ще бъде поставена при тези, които са играли на Европейското. Но нито знаем съперниците, нито знаем каква ще е ситуацията.”

„С оглед на събитията, които се случиха в последните дни, съм убеден в едно, че без да се сърдим на никой, защото нямаме право изобщо да се сърдим, смятам, че Деян и Калоян много тежко приеха това, което се случи в последните два дни и смятам, че са прави, че от участието си в националния тим трупат много негативи. Убеден съм, че играчите бяха много мотивирани. Стараеха се много всички и това се показва от играта в защита. За съжаление стъписването и объркването в нападение се видя”, коментира още Тити Папазов и сподели още:

„Неприятно е и остава горчивина и от загубата, и от начина, по който се развиха накрая нещата. Просто се избегна спортно-техническата част и се акцентира на други фактори. Такава е действителността и трябва да се съобразяваме. Не искам по никакъв начин да ги оправдавам, но не се чувстват комфортно и не им беше приятно от всички тези неща, които се изписаха два дни преди мача и в деня на мача. Колкото и да иска човек и да се старае, не може да не се отразява това нещо. А те се стараха много в интерес на истината. Пак казвам, че не мога да имам претенции към нито един от играчите си за тяхното старание в нито един от мачовете. Не може да не ни боли от тази загуба.”