Старши треньорът на националния ни състав по баскетбол Росен Барчовски си пожела тимът ни да успее да прескочи първата фаза на Европейското първенство в Литва.

„Толкова бързо мина времето, че и аз не мога да повярвам. Като се събрахме на 10-ти юли ми се струваше, че има страшно много време, а то мина много бързо може би, защото имахме доста мачове и пътувания. Сега като си правих равносметка тази нощ, защото не можах много да спя, ми се струва, че бая работа не можахме да свършим, ама така е винаги с треньорите. Каквото сме свършили, това е. Да кажа, че съм много голям оптимист, ще излъжа. Имам вяра, но все пак имам и притеснения. Може би ще успее този отбор, който играе най-освободено и най-много се доближи до себе си. Тежък ще е пътят, но така е за всички”, сподели Барчовски на аерогара София при заминаването на отбора за Клайпеда.

„Излизането от група ще бъде радост и удовлетворение за всички. Победата е първа стъпка. Тя е желана и чакана. Все пак излизането от групата оставя някаква диря, а това ни се иска на всички”, каза още Барчовски и добави:

„Трудно е да се каже, срещу кой отбор имаме най-големи шансове. На самото първенство нещата ще бъдат различни. Там ще си проличи, но все пак фаворитите са Русия и Словения.”