Старши треньорът на националния отбор по баскетбол Пини Гершон предвиди тежък мач за тима ни срещу Италия. Въпреки това специалистът не скри радостта си от победата над Финландия със 102:90 точки.

„Очаквахме тежък мач, Финландия е добър отбор. Имат много оръжия, имат добро нападение. Изненадаха ни с няколко елемента в играта. Щом сме отбелязали 102 точки това е показател. Това е начинът да постигаме победи”, сподели Пини Гершон.

„Следващите два мача са много тежки, ще бъде трудно до края на квалификациите. Колкото до Филип Виденов, изглежда положението му е сериозно. Но в една война няма начин да няма ранени”, добави израелецът.

„Мачът срещу Италия така или иначе ще е тежък, защото са в сериозна ситуация, ще бъде доста трудно за нас. Близо сме до 5-та победа, но няма да ги броим сега. Благодаря много на феновете,че дойдоха и ни подкрепиха, те свършиха чудесна работа”, добави Пини Гершон.

„Крайно време е някой да построи по-голяма зала в България. Това беше мач, който трябваше да бъде спечелен, а играчите се справиха много добре под напрежение, а да направиш това наистина значи нещо”, завърши Гершон.