До преди година, Димитър Димитров бе най-вече синът на Тина Димитрова, братът на Катето Димитрова, и просто един от младите таланти на България. Едно тежко Европейско първенство за младежи през миналото лято, и 63 мача за мъжкия отбор на Левски по-късно обаче, на Митко му е време да блести със собствена светлина. Заедно с това, и очакванията към Димитров нарастват непрекъснато, и сега, от 9 до 21 юли, той трябва да е един от лидерите на националния отбор до 20 години. На него и съотборници му предстои най-сериозното изпитание до момента – последното ниво при подрастващите, и същевременно – най-силното ниво преди мъже. Готови ли са националите, след месец усилена подготовка?

„Тренирахме здраво, имаше и хубави и лоши моменти в този месец,“ споделя Митко. „Ще си вземем поуките, и отиваме на Европейското с нагласата да побеждаваме. Аз се чувствам добре, имаме време да изгладим последните детайли, и ще видим какво ще стане.“

След първия си сезон в елитния мъжки баскетбол, далеч от спокойния италиански Римини, чийто продукт е Димитров, крилото признава, че Левски му е помогнал много:„Чувствам се израснал, изиграх близо 70 мача с мъже. Чувствам се израснал тактически. Има умора, но я забравяме. Това ни е последното Европейско при подрастващи, и трябва да се раздадем докрай.“

„Ще се радвам, ако попадна и в мъжкия национален отбор, да тренирам с класни играчи, и да съм във форма за новия сезон,“ добавя младокът, който бе част и от плановете на Тити Папазов за първия ни тим, който ще участва през август в допълнителна квалификация за Европейското първенство през 2015-та.

Младежите претърпяха някои загуби в подготовката, част от тях не особено приятни, но Митко не смята, че разликите са големи, и е сигурен, че България се нуждае от малко, за да настигне водещите тимове. „Не мисля, че отстъпваме много на отбори като Сърбия и Италия. Те играят по-отборно, това е силата им. Това е наш проблем и трябва да го оправим. Ако започнем да играем по-отборно всички, можем да сме равностойни на всички,“ обяснява Димитров.

„Надявам се след две седмици, когато ни посрещат хората обратно в България, да сме успели да ги зарадваме,“ завършва Митко Димитров.