Старши треньорът на юношеския национален отбор по баскетбол Любомир Минчев сподели, че е бил доста притеснен от стомашния вирус, покосил голяма част от състава му броени дни преди старта на Европейското първенство, Дивизия Б, във Варна.

Въпреки че няколко от момчетата му трябваше да лежат дори и в болница, за да възстановят силите им, днес те започнаха с разгромна победа над Люксембург, а ще имат и ден почивка, преди втория си мач от група А.

„Радвам се, че е такова началото, надали обаче нататък ще е толкова лесно. Радвам се, че началото бе срещу такъв противник, тъй като доста от играчите бяха отпаднали заради здравословните си проблеми. Доволен съм, че въпреки това, успяха да играят доста добре,” коментира Минчев след двубоя.

Той сподели и детайли за заболяването на част от играчите:„На 19 вечерта при доста от момчетата започнаха оплаквания. Закарахме ги в болницата, искам да благодаря на дежурните лекари в Инфекциозна болница във Варна. Първо закарахме две, после на следващия още две сложиха на системи в Албена.”

„Надявам се денят почивка да ни стигне, дано да нямаме други проблеми. Извадихме късмет, че Беларус се отказа, и нямаме четири поредни мача, а играем през ден,” отбеляза още наставникът.

Убедителната победа над Люксембург доста напомни за победа в контролна среща с Румъния от преди две седмици, след която обаче българският тим направи втори много слаб мач, и сега това в никакъв случай не бива да се повтаря: „Мисля, че си имаме обеца на ухото, няма да взимам други мерки, взех ги тогава. Надявам се, че няма да се повтори.”

„Мисля, че голяма част от грешките бяха на това, че се подцени съперникът. Все пак е и началото на първенството,” обясни 24-те грешки Любо Минчев.

„Моите помощници вече гледаха Грузия и Унгария, и аз ще го гледам утре,” добави той за следващите съперници и обобщи първия ден: „Доволен съм, след като сме победили."