Бившият капитан на баскетболния ЦСКА Георги Давидов, който завърши сезона в първа швейцарска с отбора на Женева Девилс сподели, че би желал да се върне там, но и България е сериозен вариант за него.

„Мога да кажа, че съм удовлетворен след психологически тежкия сезон с ЦСКА. Това излизане в чужбина се оказа много добре за мен и имаше доста добри моменти от престоя ми зад граница. С отбора ми в Швейцария отпаднахме в първия кръг на плейофите. Бих искал да се върна, стига да ме искат. Това е въпрос на мениджърски взаимоотношения. Разбира се, че и България е възможност за мен, всичко зависи от офертите. Може би това е по-силният вариант за мен, но погледът ми е насочен към чужбина. Искам нещо сериозно да бъде”, коментира Давидов пред Гонг.

Георги Давидов наблюдава доста от срещите във финалите у нас и заяви, че ЛукОйл Академик закономерно стана шампион на България. „На фона на всичко, мисля, че закономерно станаха шампиони. Появиха се надежди за Левски, но те не стигнаха финала. Като качество на баскетбола не мога да кажа, че е било нещо сериозно, но имаше интрига и за публиката беше много добре. Ако си фен, беше хубаво за гледане. ЛукОйл определено заслужаваше да победи в тази серия. Бих искал да поздравя и отбора на Варна, който се представи достойно и затрудни максимално ЛукОйл”, каза Давидов.

Колкото до очакванията му за Евро 2009 баскетболистът сподели:

„Естествено, че трябва да имаме самочувствие след като сме се класирали на Европейско първенство. Това мисля, че ще бъде водещият фактор. Ние трябва да имаме самочувствие, защото имаме добри играчи и един от най-добрите треньори в Европа. Не виждам от какво трябва да се притесняваме, щом сме зад гърба му. Той ще направи така, че да им вдъхне увереност и те да дадат най-доброто от себе се. България от години не е разполагала с толкова добри и класни играчи.”