Старши треньорът на националния отбор на България за жени до 20 години Цанко Цанков коментира тежката загуба на баскетболистките ни от Босна и Херцеговина в седмия мач на тима от Европейското първенство в София.

„Играхме срещу отбора на Босна, който като наследник на сръбската школа игра много по-правилно в ситуациите един на един и там ние не успяхме да се противопоставим. В подкошието един играч ни вкара 22 точки първата част. Но поздравявам момичетата, че въпреки разликата, играхме до последно и лична пресираща защита. Всяка една, която влезе, се стара. Реалностите са такива. Ако имахме малко повече шанс в нападение, може би мачът нямаше да е чак такава катастрофа за нас“, коментира Цанко Цанков пред bgbasket.com.

„С обучението, което имат техните баскетболистки, трудно ще се противопоставим един на един. Но ние се опитахме с отборния дух да успеем донякъде да се противопоставим“, добави Цанков.

Попитан за честите реакции и реплики на съдийски отсъждания от страна на отбора ни, Цанков отговори: „Може би момичетата са имали право. Реалностите в Европа са такива – една държава като се разпадне на няколко други и е нормално, може би, да е имало някаква подкрепа. Аз поне отвън се опитвах да не виждам такива неща. Но ако някои други са ги видели, чест им прави, ако го кажат някъде. Но ние нищо не можем да направим в тази ситуация, такива са реалностите.”