Назначаването на нов треньор на даден отбор винаги е любопитно събитие. Особено, когато става дума за национален тим. Все пак говорим за състав, който представя България и човека, който ще го ръководи.

Така беше и с избора на нов национален селекционер в мъжкия баскетбол. Още повече, че след повече от година, в която поводите да се споменава баскетболният държавен тим не бяха чак толкова много, все пак след дълго чакане бе посочен и новият наставник.

До тук добре. Треньорът е избран, остава и да бъде представен пред медиите и обществеността, както си му е редът.

Но... да приемем, че въпросният специалист има клубни ангажименти и не може засега да пристигне в България за ден-два, та президентът на българската федерация отива на крака при него, за да обсъдят важни детайли около щаба и бъдещата подготовка на отбора. Пак горе-долу добре.

И тук светва първата червена лампа, както бихме могли да наречем леко притеснителните информации, че въпросният вече обявен за нов наставник на националния тим всъщност не е много сигурен, че е такъв.

Ето ги конкретните факти: В края на януари българската федерация по баскетбол обяви след заседание на Управителния съвет, че израелецът Шарон Друкер е новият национален селекционер. Президентът на централата Георги Глушков се среща с него в родината му, но официална информация за такава среща и евентуално за резултатите от нея - няма.

Само няколко дни по-късно някаква информация все пак бива разпространена. В интервю пред израелска медия Шарон Друкер коментира, че не е сигурен, че ще поеме България.

„Моля?! Това сериозно ли е?!“, е логичният въпрос, който изниква в съзнанието на всеки, който поне малко се интересува от бъдещето на националния ни отбор по баскетбол.

Не държим от родната централа да коментират или оповергават различни информации, публикувани в медиите. Изглежда логично обаче самата федерация да е източник на достоверна информация.

Затова изникват няколко въпроса, като например: Шарон Друкер към този момент национален селекционер ли е на България или не е? Федерацията обяви ли за сигурен треньор, който не е потвърдил ангажимента си и дали въпросният треньор май няма чак такова голямо желание да ръководи представителния ни състав. А пък, ако е така, точно този треньор ли е правилният избор за национален селекционер?

Дали са логични или ще се окажат безпочвени съответните въпроси на този етап не е ясно. Дано да е второто и съмненията да бъдат разсеяни възможно най-скоро.

Последното не е много сигурно, ама вече свикнахме...