Младежкият национален отбор на България U20 регистрира третата си загуба на Европейското първенство в София, след поражение с 53:60 от Чехия.

Така тимът ни ще играе за 7-8 място в последния ден от надпреварата, срещу Белгия от 13:45 часа в неделя.

Поредният тежък мач за нашите момчета в нападение не им остави много възможности да се разгърнат срещу един от по-слабите съперници в Топ 8.

Чехите стартираха мощно със серия от 13:0, но в края на първата част българите направиха серия от 10:0 и скъсиха изоставането си на пет точки.

Серията продължи и в началото на втората четвърт, но бе последвана от нов срив за нападението на България, със само 10 реализирани точки за частта и 10 аванс за чехите на почивката.

В третата част България задържа чехите повече от пет минути без кош от игра и съкрати  изоставането си само до четири точки, а след 30 минути игра резултатът бе 40:45.

В средата на финалната четвърт при две точки разлика, Чехия реализира две поредни тройки през ръка, за да дръпне отново в резултата.

Така в крайна сметка Чехия спечели двубоя. С 18 точки и 7 борби за България завърши Йордан Минчев, 11 добави Иван Алипиев.