Да бъдем по-добри и да живеем за момента. Това пожелава първата българка играла в женската НБА Гергана Брънзова. Една смела жена, която вдъхнови мнозина с историята си и с куража да се справи с тежката диагноза множествена склероза. Последните седмици за Гергана са изключително натоварени, но и вдъхват положителна енергия, защото тя вече работи по проектите на своя живот. Сред тях е автобиографичната й книга „Отвисоко на живота“, която Гергана Брънзова представи в родния си град Бургас, точно на рождения си ден – 25 юли.

„Последният месец мина доста интензивно с представянето на книгата, представянето на фондациите, премиерата на самата книга, срещите с хората. Така, че много интензивно мина психически и емоционално. Казвам постоянно, че това е моята изповед, моята книга. Затова и премиерата беше на рождения ми ден, защото това са много лични и искрени неща, които споделям. Това беше моята терапия. Много „моя“ използвам, защото наистина е така“, сподели Гергана Брънзова пред Гонг.

„Специално аз нямам никакви очаквания. За мен всичко е добре дошло. Това е призивът хората да намерят себе си и да вярват, че добротата, любовта, която излъчваме, винаги има положителен ефект и да се носи отговорност към хората постоянно. Беше много емоционално, защото виждам в хората страхотна искреност и сила и доброта блика от самите тях, а те казват, че аз съм им вдъхнала силата. Много приятно беше“, разказа още една от най-добрите ни баскетболистки, която разкри, че след септември планира да има тур на книгата и да проведе повече лични срещи с хората.

Гергана Брънзова представи и фондацията „Стани по-добър“, с която иска да работи за подпомагането на спортисти, свързани с баскетбола и не само.

„Фондацията носи името на баща ми Бойчо Брънзов и е с цел личностно израстване на деца, личности, свързани с баскетбола и не само. Набляга се на личностното израстване и подпомагането на това. Винаги можем да бъдем по-добри. Това е призивът – да разберем, че всичко започва от нас самите. Фондацията включва школа за баскетбол с приоритет подрастващи“, сподели още Гери Брънзова, която има школа за деца и в Турция.

„Имам школа, която расте с всеки изминал ден. От новата учебна година очакваме още повече деца. Имаме три възрастови групи, като се занимаваме с баскетбол и тяхното личностно израстване. Обичам да го повтарям, защото това е много важно. Правим и срещи с родителите, защото семейството е пряко свързано с това. Работата с децата е най-вдъхновяващото нещо. И сега съм треньор, а за по-големи, ако се наложи - защо не, но в момента съм се насочила специално към по-малките“, добави Гергана Брънзова.

„В Бургас има баскетболна традиция и има потенциал. Градът е жаден за една такава школа и обединение, което трябва да се случи. Винаги съм казвала, че това е обществен проект и хората са тези, които трябва да помагат. Това нещо го правят хората. Не съм само аз, а това сме ние“, коментира Гергана и завърши:

„Не планирам по принцип, както се случи. Трябва да се живее за момента и това и правя. Постоянно казвам, че човек трябва да има успех и вяра. Успех пожелавам, а вярата в себе си е най-важна и колкото повече разпръскват положителна енергия, толкова повече ще получат.“