Българският баскетболист Деян Иванов изигра две контроли на родна земя със своя турски тим Газиантеп и записа две победи – над Берое и Лукойл Академик. След втората проверка в зала „Универсиада“ Деян Иванов сподели своето мнение пред българските медии за тима си, ситуацията в турския баскетбол и българския национален отбор.

„Доволен съм особено от втория мач. За нас приключи подготовката. Доволен съм от цялостната подготовка, но имаме проблеми с контузени състезатели. Това, че бихме с 20 точки Лукойл, няма значение. Играят добра защита, а в тези турнири това е важно“, каза Деян Иванов след успеха над Лукойл Академик в сряда вечер в София.

„Трябва да играем плейофи и за Купата, но нищо не се знае в Турция. В много отбори спонсорите се смениха след преврата, включително и на нашия тим спонсорите са в затвора. Отборът се състави много набързо в последния месец. Когато си изпълняваш задачите в отбора, тогава нещата са по друг начин“, сподели баскетболистът по повод тима си Газиантеп.

„Следях националния тим. За мен е изненадващо, че взехме две победи. Мислех, че ще вземем само една. Баскетболът трябва да се играе от целия тим и отборът да побеждава. Това, че играеш някъде в чужбина не значи, че като дойдеш тук и се превръщаш в магьосник“, коментира бившият национал и добави:

„Ядосвам се, но не на загубите, а на това, че не произвеждаме играчи. Вижда се, че става все по-зле и по-зле.“