Това е Александър Везенков. На 16 години, нареждан сред най-големите таланти за възрастта си в Европа. Алекс облича екипа на Арис Солун, и след като спечели всичко възможно сред своите връстници, заслужи място в мъжкия състав на гръцкия тим.

Везенков-младши има всички заложби да настигне и надмине успехите на баща си – Сашо Везенков, настоящ шеф на Лукойл Академик. Алекс стана топреализатор на Европейското първенство за кадети това лято, и тепърва ще покорява още много върхове с екипа на България. През новия сезон с Арис го чака ново предизвикателство – мъжкият отбор.

„Това е ново изпитание за мен, мъжкият отбор. Знам, че ще е много трудно. Това не ме притеснява. Аз ще се боря, за да си заслужа минутите. Ще се опитам да помагам на отбора с каквото мога,” сподели Везенков пред камерата на Гонг и зоркия поглед на баща си, след като игра за Арис срещу Лукойл Академик, и записа 11 минути на терена в Правец.

„Ще играя с юношеската формация, но ще тренирам и с двата отбора. Първата ни цел е да станем шампиони при юношите, и с мъжете ще тренирам, и ако треньорът ми окаже доверие, ще играя и за тях,” отбеляза Алекс за предстоящата година пред себе си.

Да играе срещу тима на баща си, се оказа малък проблем за тийнейджъра:„Това не ме притеснява, отбор, като всички останали.”

„Лятото беше много тежко. Имахме едно изпитание – да останем в А дивизия. Не успяхме. Но това вече е минало. Сега с юношите до 18 години ще е още по-трудно, но дано да останем. Според мен тази година ще е малко по-лесно, отборът ще е добър, има талантливи момчета, и ще се опитаме да останем,” обясни капитанът на кадетите.

„Чувствам се много променен. В Арис се работи много сериозно, адекватно. Аз лично се чувствам променен,” отчете Алекс за собственото си израстване през последните месеци и завърши за бъдещето: „Ще видим какво ще стане. Само да съм жив и здрав, без контузии, всичко друго ще стане.”